facebook

Odpłatność za żywienie m-c marzec:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (18.03.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z fetą (30g) schabik cygański (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (300g) spaghetti z sosem bolońskim, zielonym groszkiem posypane wiórkami sera (350g) surówka koperkowa (60g)

Podwieczorek – deser na jogurcie naturalnym z granolą i mango (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem, twarożek, rzodkiewka (1,7), napar owocowy

Obiad – kalafiorowa z koperkiem (9), pierogi z ruskie z okrasą z cebulki, kapusta gotowana (1,3,7)

Podwieczorek – banan, chrupki kukurydziane

Wtorek (19.03.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) polędwica Smyka (20g) ser królewiecki (20g) sałata, ogórek kiszony (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – krem z białych warzyw z serkiem mascarpone i bagietką paryską (300g) klopsiki drobiowo-wieprzowe z jarmużem (80g) ziemniaki puree (150g) kapusta modra z jabłkiem (80g) kompot

Podwieczorek – pudding śmietankowy z czarną porzeczką (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka razowa, masło, szynka z indyka, sałata (1,7), napar owocowy

Obiad – krem marchewkowy z grzankami (1,7,9), bitki ze schabu w sosie pieczeniowym, kasza gryczana, surówka z białej kapusty (9)

Podwieczorek – ciastko owsiane z żurawiną (1,3,7)

Środa (20.03.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30g) schabik cygański (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa ogórkowa (300g) kluski kopytka z okrasą (350g) kapusta kiszona gotowana (80g) kompot

Podwieczorek – ciasto czekoladowe z wiśniami (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – Bułka z ziarenkami, masło, ser żółty, ogórek kiszony (1,7), Napar owocowy

Obiad – Rosół z makaronem i warzywami (1,3,9), Potrawka z kurczaka w sosie, ryż biały, brokuły (1,7,9)

Podwieczorek – Panna Cotta z malinami (7)

Czwartek (21.03.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb żytni (60g) masło (10g) serek Capresi pomidorowy (20g) polędwica Smyka (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – krem marchewkowy z batatami, imbirem i pestkami dyni (300g) gulasz węgierski z czerwoną papryką (300g) kasza bulgur (60g) surówka-bukiet sałat z pomidorkami cherry i kiełkami rzodkiewki (60g) kompot

Podwieczorek – deser twarogowo-śmietankowy z brzoskwiniami (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna, masło, kiełbasa żywiecka, papryka (1,7), napar owocowy

Obiad – pomidorowa z kaszą jaglaną (9), pierogi leniwe z sera twarogowego, sos jogurtowy z cynamonem, surówka z marchwi (1,3,7)

Podwieczorek – drożdżówka z makiem (1,3,7)

Piątek (22.03.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb ze słonecznikiem (60g) masło (10g) pastella jajeczna z koperkiem (30g) bułeczka z cynamonem i powidłami (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – żurek z jajkiem (300g) pierogi z serem polane mussem jagodowym (350g) surówka wiosenna (60g) kompot

Podwieczorek – sałatka owocowa (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka mleczna, masło, miód (1,7), kawa Inka na mleku (1,7)

Obiad – krem z zielonych warzyw, grzanki (1,7,9), jajko sadzone, ziemniaki puree, mizeria (3,7)

Podwieczorek – kisiel jabłkowy z chrupkami

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP