facebook

Poniedziałek (16.09.2019 r.)

Śniadanie – grahamka, masło, pastella wielowarzywna z serem feta, herbata miętowa

Obiad – rosół z makaronem, kurczak w potrawce z kurkumą, ryż brązowy, bukiet jarzyn gotowanych z brokułami i kalafiorem, kompot

Podwieczorek – kaszka manna z malinami

Wtorek (17.09.2019 r.)

Śniadanie – bułka z ziarnami, masło, sałata, szynka z indyka, ogórek małosolny, pomidorki, herbata owocowa

Obiad – krem kalafiorowy z bagietką, gulasz węgierski z papryką, kasza jęczmienna, kasza gryczana, surówka z modrej kapusty, sałatka z pomidorków i ogórków, kompot

Podwieczorek – deser z granolą i mango

Środa (18.09.2019 r.)

Śniadanie – grahamka, masło, sałata, ser Almette śmietankowy, rzodkiewki, herbata owocowa

Obiad – zupa ogórkowa, goląbki bez zawijania z kapustą włoską, kasza bul gur i sosem pomidorowym, ziemniaki, fasolka szparagowa, mini marchewki, kompot

Podwieczorek – sałatka owocowa z kiwi

Czwartek (19.09.2019 r.)

Śniadanie – chleb pszenno-żytni, masło, sałata, ser królewiecki, herbata wieloowocowa

Obiad – krem dyniowy z batatami i imbirem i pestkami dyni, pulpety drobiowo-cielęce w sosie serowo-szpinakowym, makaron penne mieszany z razowym, surówka koperkowa z kukurydzą i rzodkiewką, kompot

Podwieczorek – racuszki drożdżowe z jabłkiem

Piątek (20.09.2019 r.)

Śniadanie – grahamka, masło, pastella jajeczna ze szczypiorkiem, herbata miętowa

Obiad – zupa pieczarkowa z muszelkami, naleśniki z twarożkiem, sałatka brzoskwiniowa z borówkami, płatki migdałowe, woda z cytryną i miętą

Podwieczorek – muffiny dyniowe

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP