facebook

Poniedziałek (20.05.2019 r.)

1: Zupa pomidorowa z ryżem, udko i pałka z kurczaka w sosie własnym z kaszą i sałatą z winegretem
2: Makaron w sosie pomidorowym
Deser: Słodkie ciasto

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Wtorek (21.05.2019 r.)

1: Krem kalafiorowy, lasagne
2: Kotleciki z soczewicy z marchewką z ryżem
Deser: Galaretkowa sałatka

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Środa (22.05.2019 r.)

1: Zupa z czerwonej soczewicy, de volaille z ziemniakami i buraczkami
2: Cieciorka z bakłażanem i cukinią po prowansalsku
Deser: Lody

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Czwartek (23.05.2019 r.)

1: Zupa owocowa z kluskami jajecznymi, pieczona szynka wieprzowa z pyzami
2: Caprese z tempehu, pomidorów i mozzarelli,
Deser: Truskawki

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Piątek (24.05.2019 r.)

1: Krem z zielonego groszku, morszczuk z frytkami i kiszona kapustą
2: Pierogi z serem i sosem jogurtowo-malinowy
Deser: Kisiel

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP